viernes, 10 de febrero de 2012

Contes Clàssics


La professora de DSA Diana ens va manar fer una treball que consistia en analitzar contes clàssics i extreure els estereotips de gènere que hi ha en els contes i comprar-los amb els que hi ha avui dia, i les meves companyes la Alba Ranz , la Soraya Marquez i yo, vam arribar a la següent conclusió:   

- En primer lloc ens ha impactat que als nens des de ben petits ja se’ls inculca estereotips de gènere, per tant, les desigualtats entre home i dona ja es poden observar des de la infància. Tot i que avui dia hi ha molts estereotips que han canviat, és a dir, ja no hi ha tanta desigualtat entre homes i dones.

A més a més, quan vam començar a analitzar els contes vam veure que alguns destacaven més els estereotips de gènere que d’altres, és a dir, es veien d’una forma clara i evident.


- En segon lloc, els contes clàssics que nosaltres hem analitzat hem arribat a la conclusió que la dona sempre està per sota de l’home, és a dir, els seus papers són com per exemple de: minyona, dolenta, avariciosa, intolerant, insegura, egoista....  

I en canvi els papers dels homes són: humil, bo, generós, treballador, el que pren les decisions importants,  el responsable....

I tot això és impactant, perquè crea una desigualtat a nivell social.

També cal dir que pel que fa a les il·lustracions dels contes, a vegades van vestits d’una manera que ja es pot sobreentendre quin paper tindran en el conte.

En conclusió, aquest treball ens ha servit per reflexionar sobre el tema dels estereotips de gènere, perquè és molt impactant que la dona la valorin tan poc.

També cal considerar com a punt positiu que les coses han canviat i aquest canvi a sigut a millor, però encara faltarien modificar algunes coses.

Hem après que tan la dona com l’home poden aportar coses positives a la vida. El que passa que costa veure-ho perquè els estereotips de gènere és un tema a nivell social, per tant, estem  parlant de la nostra societat.

I això és una de les coses que sempre existirà, perquè no depèn d’una sola persona depèn de tota una societat.

A través d’aquest treball, en coses de la vida quotidiana ens hem adonat que realment continua havent desigualtats, no cal recórrer als contes clàssics.  Però no tantes com abans, perquè la societat ha evolucionat.



No hay comentarios:

Publicar un comentario